Bästa tiden för ett besök i Helsingfors | Finnair Finland

Bästa tiden för ett besök i Helsingfors

Vädret i Helsingfors

Helsingfors har fyra tydliga årstider med olika typer av väder att utforska stadens skiftande karaktär i.

De milda temperaturerna under vår och höst är perfekta för utomhusaktiviteter och sightseeing utanför högsäsong.

Det varmare sommarklimatet passar för lata dagar på stranden och ljusa sommarnätter i stadens puls.

På vintern saktar livet ner lite grann med snöiga dagar då du kan åka skridskor och längdskidor eller besöka en charmig julmarknad.

Evenemangskalender för Helsingfors

Det är bra att känna till några populära lokala firanden och festivaler när du ska resa till Helsingfors.

Vår

Mars inleder med Helsingfors bastudag och därefter följer april med Norra Europas största kaffefestival, Helsinki Coffee Festival. Valborg, Vappu, firas i hela Finland liksom Första maj.

Sommar

I juni firas Helsingforsdagen (stadens födelsedag) med olika gratisevenemang över hela staden. I juni är det även restaurangfestivalen Taste of Helsinki och det största evenemanget för kultur och mänskliga rättigheter i Finland – Helsinki Pride.

I augusti är det många kulturevenemang, bland annat Flow Festival, Europas ledande urbana festival för musik och konst, Helsingfors festspel, den största konstfestivalen i Finland med teaterföreställningar, musik, dans och visuell konst.

Höst

September är perfekt för designälskare med regionens största designfestival, Helsinki Design Week. I september tar också Helsinki Film Festival över biograferna. I november hålls en international Baltic Circle-festival för samtida teater liksom det världsledande evenemanget för startups och teknik, Slush.

Vinter

Jultiden inleds med öppnandet av den officiella julgatan (ibland i slutet av november). Centrala Helsingfors charmar med vacker julbelysning och Helsingfors julmarknad som är ett av stadens äldsta evenemang och som ofta anges som en av de europeiska julmarknader som bör besökas. Finlands självständighetsdag firas den 6 december.

I januari blir Helsingfors ett levande ljuskonstverk under ljusfestivalen Lux Helsinki när byggnader och fasader blir belysta av fantastiska installationer.

Gå till sidan: Bästa tiden för ett besök i Helsingfors